‘Consolidatietrend bij intermediair zet door in heel Europa’

Consolidatie blijft bovenaan staan in de lijst van verzekeringsdistributie-trends in Europa. Dat blijkt uit een marktrapport van consultancybureau MarshBerry. Er stromen miljoenen van private equity en strategische kopers naar het intermediair.

In samenwerking met het onderzoeksbureau Bcon heeft MarshBerry de distributiemarkt voor de 27 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk gedetailleerd in kaart gebracht. Hoewel er grote verschillen zijn tussen landen, is het verzekeringsintermediair over heel Europa sterk gepositioneerd. Eénmansbedrijven en verbonden bemiddelaars vormen daarbij de grote meerderheid.

Het rapport gaat in op de vijf belangrijkste trends die het verzekeringsintermediair transformeren. Consolidatie blijft bovenaan staan in de lijst van trends. Marcel van Dijk, Director bij MarshBerry: “Overal in Europa zie je dezelfde bewegingen. Investeerders stappen in nieuwe markten door een aantrekkelijk gepositioneerde intermediair te kopen. Die gebruiken ze vervolgens als platform om razendsnel kleinere intermediairs aan te trekken.”