vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten
Jan Krijnen

De Dag van een Schade Expert

Interview met Jan Krijnen - Schade Expert, DEKRA Claims and Expertise BV

DEKRA Claims and Expertise B.V. is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ca. 500 medewerkers en verschillende werkmaatschappijen. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers staan borg voor vakkundigheid, service, klantgerichtheid en kwaliteit. DEKRA Claims and Expertise B.V. maakt deel uit van het wereldwijd opererende Duitse DEKRA concern met +/- 40.000 medewerkers.

Jan Krijnen is vrijwel zijn hele leven al werkzaam in de autoschades, via functies zoals plaatwerker & calculator bij diverse schadeherstellers is hij uiteindelijk Schade Expert geworden. Jan werkt alweer 5 jaar voor DEKRA, eerder al heeft hij bij een rechtsvoorganger van DEKRA gewerkt.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik werk vanuit huis, ik heb hier een kantoortje ingericht. ’s-Avonds krijg ik de opdrachten en de route voor de volgende dag binnen, ik neem deze altijd even snel door en doe soms wat voorwerk zodat ik bepaalde zaken de dag erna direct op locatie af kan handelen.

De ochtend erna begint de werkdag, ik breng altijd eerst onze 2 jongste zoons naar school en ga daarna gelijk door naar m’n 1e opdracht. Vandaag is dit een oudere Ford met lichte schade aan 2 panelen. Ik controleer zaken zoals chassisnummer & kilometerstand, daarnaast maak ik altijd meerdere foto’s: “Op die manier maak ik het dossier compleet & kan ik altijd nog dingen nazoeken mocht dat nodig zijn”. Elke schade(auto) heeft wel iets unieks, dat probeer ik te onthouden, op die manier weet ik mijzelf nog schades van maanden geleden te herinneren. 

Vrijheid:
Ik krijg dagelijks een lijst met opdrachten toegestuurd, maar verder wordt ik behoorlijk vrij gelaten in hoe ik mijn werk doe. Natuurlijk is het handig om een bepaalde systematiek aan te houden zodat anderen makkelijk kunnen terugvinden wat ik heb gedaan. “Maar eigenlijk draai ik mijn eigen winkel”. Soms stop ik tussendoor bij een bouwmarkt om wat klusbenodigdheden te halen voor thuis, andere privézaken zijn ook makkelijk tussen het werk door in te plannen, dit behoeft trouwens wel behoorlijke zelfdiscipline: Anders zit je aldoor ’s-avonds je administratie te doen in plaats van ’s-middags.

Ik word zoveel mogelijk in mijn eigen regio ingepland. Dus bij veel autobedrijven & schadeherstellers kom ik al jaren over de vloer, tussen de werkzaamheden door praten we vaak even bij: Hoe het gaat met vrouw & kinderen en hoe de vakantie was, je kent het wel! Toch blijf ik nooit lang plakken, ik ben tenslotte aan het werk.

Na wat kleinere autoschades, één total-loss en een beschadigde motorfiets kom ik ’s-middags bij een apart geval; een auto met motorschade. Ik bekijk de auto aandachtig van binnen & buiten en neem wederom een aantal foto’s. De waarde van dit voertuig moet worden vastgesteld, dus ’s-Middags moet ik via ons DEKRA-systeem deze auto aanbieden zodat opkopers biedingen kunnen doen.

Administratie:
Vandaag kom ik halverwege de middag thuis. Door de dag heen heb ik wat vragen uitgezet & vanuit de auto een aantal rapporten na-gebeld. Ik hoop dat ik ondertussen alles heb binnengekregen, dan kan ik die informatie toevoegen aan de dossiers, samen met mijn foto’s & constateringen van wat ik die dag allemaal heb gezien. Dan zit de dag er alweer op!

Wat vindt je leukste aan je baan bij DEKRA?
Wat ik eerder al aangaf, het voelt alsof je je eigen winkeltje draait. Daarnaast heb ik ’s-Ochtends de tijd om mijn kinderen naar school te brengen, dat zijn voor mij waardevolle zaken die je niet overal tegen komt. Ondanks dat het een zelfstandige functie is, is het contact met de collega’s goed en is het een heel gemoedelijk bedrijf. Ik draai al even mee in het vak, dus krijg ik geregeld nieuwe collega’s mee die ik bekend maak met de werkwijze binnen DEKRA én de fijne kneepjes van het vak mag leren, “daar haal ik veel voldoening uit”. Verder heb ik naast m’n salaris ook een laptop, telefoon & leaseauto van DEKRA. Dat zijn leuke extra’s.

Wil jij ook aan de slag als Algemeen- of Autoschade-expert in jouw regio? Kijk dan in ons vacatureoverzicht. Je kunt ook een open sollicitatie sturen naar solliciteren.nl@dekra.com.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 3-1-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp