Vacatures voor Schade Specialisten
Niels Duinmaijer

Het gaat niet alleen om de centen

Interview met Niels Duinmaijer - Letselschadebehandelaar Nh1816 Verzekeringen

‘De letselschademarkt is in ontwikkeling. Door een terugtredende overheid en afkalvende sociale zekerheid neemt de noodzaak tot verhalen van de schade toe. Dat brengt voor verzekeraars grote verantwoordelijkheden met zich mee. Ook in termen van letselschadebeheersing. Dat is een kwestie van de juiste balans vinden. Want het gaat niet alleen om de centen, maar ook om de mens achter de schade. Empathie, luisteren en transparantie in handelen en communicatie vormen de basis voor een gelijkwaardig contact op basis van vertrouwen. Alleen als je dat als letselschadebehandelaar weet te realiseren is een snelle afhandeling mogelijk. En snelheid is cruciaal voor schadelastbeheersing. ‘Elke maand dat een zaak onnodig langer loopt, is er één te veel’, aldus Hans Bläcker, Manager Letselschade Nh1816 Verzekeringen.

Langlopende schades
En toch gaat het soms anders en loopt de afhandeling van een zaak vertraging op. Dat is het moment waarop het team van Letselschadebehandelaar Niels Duinmaijer wordt ingeschakeld. ‘Je kunt ons vergelijken met een cold case team van de recherche. Met een frisse blik kijken we naar de dossiers en zoeken naar nieuwe invalshoeken om de zaak op te lossen. Reconstructie van wat er is gebeurd en hoe het schadeproces daarna is verlopen, geven vaak al een beeld waar de oplossing zou kunnen liggen.  In de meeste gevallen is het niet zinvol om dan nog meer papier aan het dossier toe te voegen. Veel effectiever is het om contact te zoeken met de partijen. Vaak telefonisch, maar in sommige gevallen ga ik ook bij het ‘slachtoffer’ langs of biedt mediation een uitkomst. Mijn opdracht is om te kijken hoe we de betrokkenen het beste kunnen helpen zodat hij/zij het leven zo goed mogelijk weer op kan pakken. Aandacht, interesse, medeleven en de wil om een oplossing te vinden zijn daarbij de beste ingrediënten om dit te realiseren.’

Veelzijdig
Niels studeerde Rechten en kwam in het bankwezen terecht. Ruim zes jaar geleden maakte hij de overstap naar Nh1816 om Letselschadebehandelaar te worden. ‘De veelzijdigheid van de rol sprak mij bijzonder aan. Je hebt met heel veel partijen te maken en wordt zowel communicatief, juridisch, verzekeringstechnisch als procedureel uitgedaagd. Daar hou ik van en weet me daarbij gesteund door geweldige collega’s. We staan altijd voor elkaar klaar en zoeken samen naar het beste resultaat voor betrokkenen en Nh1816.

Ben jij een ervaren Letselschadebehandelaar en zoek je een no-nonsens omgeving waar je op collega’s kunt rekenen, dan komen we graag met jou in contact.

Lees meer over de rol van Letselschadebehandelaar bij Nh1816 Verzekeringen

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 08 januari 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.