vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten
Interview met Ilona

‘Werken voor verschillende werkgevers: een uitdaging!’

Interview met Interview met Ilona - Interim professional letselschade DEKRA People

In een enorme ontvangsthal van een groot kantoorgebouw wacht een vrouw strak gekleed in een zwart mantelpak. Het is Ilona werkzaam als interim professional letselschade bij Aegon (Mariahoeve) in Den Haag. Haar carrière heeft de afgelopen vier jaar een enorme vlucht genomen en dat komt omdat ze weet wat ze wil en met beide benen op de grond staat. ‘Werken voor verschillende opdrachtgevers is elke keer een uitdaging, ik haal veel meer uit mezelf en blijf me ontwikkelen’.

Ilona werkt nu vier jaar voor DEKRA People en al ruim drie jaar als Letselschadebehandelaar voor verschillende werkgevers. Na elke opdracht zorgt DEKRA People ervoor dat er weer een nieuwe uitdaging op Ilona wacht. Dat had ze een paar jaar geleden ook niet verwacht. Na haar rechtenstudie, waar ze afstudeerd in verzekeringsrecht, begint ze haar carrière bij een advocatenkantoor. ‘Leuk, maar niet wat ik wilde blijven doen’.

Vastbesloten
Ilona komt via medestudenten terecht bij DEKRA People die op dat moment een vacature met opleidingstraject aanbieden. Helaas gaat de ronde voor het opleidingstraject niet door, maar Ilona is vastbesloten. Als deze dame iets wil, dan gaat ze ervoor. Ze heeft tenslotte al ontslag genomen bij het advocatenkantoor. Ze belt met DEKRA People en dan blijkt er toch een plek voor haar vrij. Dat lijkt alweer lang geleden want ze heeft in vier jaar tijd ontzettend veel ervaring opgedaan.

Niet te lang op 1 plek
Op dit moment vervangt Ilona iemand met zwangerschapsverlof. Ze is dus een uitkomst voor opdrachtgevers als Aegon. Vindt ze het zelf nooit vervelend om maar kort bij een bedrijf te blijven? ‘Dat is juist het leuke aan dit werk. Ik ben snel dingen zat, houd daarom van afwisseling. Ik kan niet te lang op 1 plek werken, het snel schakelen binnen bedrijven is voor mij een uitkomst’

Van opdracht naar opdracht
Ilona heeft al voor diverse opdrachtgevers gewerkt in periodes van twee tot zes maanden of soms langer. ‘Het werken van opdracht naar opdracht is afwisselend en daar houd ik van.’ Is dit geschikt voor iedereen? ‘Nee, je moet het wel kunnen. Je moet je snel kunnen aanpassen, weten van aanpakken, altijd goed werk blijven leveren en de protocollen naleven. De opdrachtgever huurt jou in dus stel je jezelf professioneel op’.

Hard werken
De ervaren Ilona is veel waard voor een bedrijf als Aegon. Ze hebben haar niet voor niets teruggevraagd voor een nieuwe opdracht. ‘Het is hard werken, je moet in het begin altijd credits opbouwen. Ze verwachten dat je snel bent ingewerkt in de systemen, dat je zaken snel oppakt en zelfstandig kan werken. Gelukkig is er wel altijd ruimte voor overleg en feedback’.

Voordelen
Er verschijnt een brede glimlach op het gezicht van Ilona bij de vraag naar de voordelen van haar werk. Dat is ongetwijfeld de lease-auto die ze ook privé mag gebruiken. ‘Mijn vrienden noemen me het meisje met elke keer een nieuwe lease-auto’. In haar vrije tijd is ze graag buiten actief. Ze wandelt en hardloopt veel. En met de auto reis je net wat makkelijker naar dat ene hardloopevent aan de andere kant van Nederland.

Ilona noemt het opbouwen van een groot netwerk en zien hoe de verschillende bedrijven te werk gaan ook als grote voordelen. Je leert verschillende bedrijfsculturen kennen en ziet snel wat er goed gaat en wat niet. De goede dingen neem je dan weer mee naar een volgende opdracht, daar leer je zo ontzettend veel van. ‘En ik houd aan elke opdracht wel weer een aantal leuke contacten over’. Sommige contacten ziet ze ook privé en hebben haar zelfs geholpen met verhuizen naar haar nieuwe woning.

Geen vaste baan, wel een vast contract
Al na anderhalf jaar kreeg Ilona een vast contract bij DEKRA People. Ze denkt zelf dat dit versneld is gegaan door haar vraag naar een intentieverklaring. Dit werd super snel geregeld. Ilona heeft geen vaste baan, maar dus wel een vast contract. ‘Ik weet wel wat ik volgend jaar doe, maar ik weet niet waar ik dat doe’. Met DEKRA People stemt ze van te voren heel goed af wat haar wensen en ambities zijn. Dit komt vast te leggen in een jaarplan. Loopt haar opdracht af, dan zijn zij al lang opzoek naar een volgend project. Daarnaast bieden ze bij DEKRA People goede opleidingsmogelijkheden zodat je jezelf in een rap tempo kan ontwikkelen en zo sneller op het level zit waar je wilt komen. ‘Een kwestie van zelf willen, zelf vragen naar de mogelijkheden en doen!’

Werken op deze manier is voor Ilona ideaal. ‘Ik heb eens gedacht om een eigen onderneming te starten, ik kom uit een ondernemersfamilie dus dat zit in mijn bloed. Maar nu heb ik wel de vrijheid maar niet de zorg om het vinden van werk’. In de toekomst wil Ilona zware letselschades behandelen. ‘Ik werk mezelf sneller op door het opdoen van veel ervaring bij verschillende opdrachtgevers, het is uitdagend en ik doe mijn werk met veel plezier!’.

Lees meer over de rol van Schaderegelaar Personenschade of het Traineeship Personenschade.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 20-3-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956