vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten
Jacques Jongen

Risicodeskundige

Interview met Jacques Jongen - Risicodeskundige

Als risicodeskundige maak je voor bedrijven inzichtelijk welke risico’s ze lopen en welke preventiemaatregelen zinvol zijn om risico’s te verkleinen of te beperken. Daarbij kun je vooral denken aan risico’s op het gebied van brand, aansprakelijkheid, inbraak, diefstal water- storm- en bedrijfsschade. In deze rol ben je een spil tussen het intermediair, de klant, de acceptatie-afdeling en de commerciële buitendienst van Aegon. Onze expertise wordt van verschillende kanten ingeroepen, door onze interne afdelingen, de adviseurs of de klant. Die vragen bijvoorbeeld om advies of begeleiding in de bouwfase van een nieuw bedrijfspand. Dat is de fase waarin je nog vrij gemakkelijk aanpassingen kunt doen. Een sprinklerinstallatie of een scheidingswand is in de bouwfase gemakkelijker en goedkoper te realiseren dan achteraf. 

Continuïteit van het bedrijf
Achter je bureau kun je tegenwoordig al veel zien met Google maar het echte verschil maak je door op locatie kennis te maken met het bedrijf en te praten met de klant. In de praktijk zie ik vaak dat ondernemers vooral bezig zijn met ondernemen en niet voldoende aandacht hebben voor preventie of mogelijke risico’s. Het mooie van ons vak is dat je samen met de klant in gesprek gaat en de locatie bekijkt en afhankelijk van de situatie of werkprocessen kunt aangeven waar mogelijke risico’s schuilen. Op die manier maak je de klant bewust en help je hem bij de continuïteit van zijn bedrijf. 

Een prachtig vak, gericht op de toekomst
Je probeert verder te kijken dan alleen de standaard risico’s die een ondernemer loopt. Je denkt aan de toekomst van de klant en die van Aegon, daarbij staan de behoeften van de klant centraal. Het is uiteindelijk zijn portemonnee en het gaat om zijn continuïteit. 

Beursrisico’s
Vorig jaar is Aegon zich meer gaan richten op beursrisico’s. Dat is een mooie ontwikkeling binnen ons vakgebied, want daarmee verbreden wij nog meer onze horizon. Beursrisico’s zijn risico’s waar meerdere verzekeraars op tekenen, vaak grote posten of zwaardere risico’s. Aegon wil in de toekomst een grotere rol gaan spelen door een groter aandeel in die risico te nemen. 

Wie zoeken we?
Ons werkveld vraagt naast kennis om inlevingsvermogen, overtuigingskracht en een echt talent om de belangen van zowel de klant als de tussenpersoon en Aegon goed te balanceren. Een technische opleiding is natuurlijk de beste basis, maar het is ook heel belangrijk dat je op de stoel kunt gaan zitten van onze klanten. Alleen als na onze inzet alle partijen een goed gevoel hebben, weet je dat je het goed hebt gedaan.

Ben jij de risicodeskundige die we zoeken, lees dan hier de vacaturetekst.

 

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 27-1-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp