vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Schade Specialisten

 • Staatssecretaris Snel komt met nieuwe letselschadecijfers: werkelijk bedrag het vijfvoudige van eerder gepresenteerde vergoedingsbedragen

  Staatssecretaris Snel komt met nieuwe letselschadecijfers: werkelijk bedrag het vijfvoudige van eerder gepresenteerde vergoedingsbedragen

  Bron: Risk & Business - 15-07-2019
  Vrij snel nadat hij cijfers had verstrekt aan de Tweede Kamer over de gemiddelde omvang en hoogte van de letselschadevergoedingen in ons land, heeft staatssecretaris Menno Snel alsweer nieuwe cijfers gepresenteerd, mede doordat vanuit de markt van meerdere zijden werd aangegeven dat de gepresenteerde cijfers niet konden kloppen.
 • ‘Mensen laten zoveel achter op internet. Verzekeraars stappen in die bubbel’

  ‘Mensen laten zoveel achter op internet. Verzekeraars stappen in die bubbel’

  Bron: Interview Laura Geest in NRC - 11-07-2019
  Laura van Geest maakt zich zorgen. Digitalisering kan de solidariteit in de Nederlandse sociale zekerheid onder druk zetten, denkt de directeur van het Centraal Planbureau. Private verzekeraars kunnen steeds meer gegevens verzamelen die mensen zelf achterlaten op internet. Met die data over het gedrag van mensen, over de gezondheidsrisico’s die ze lopen, kunnen verzekeraars risicogroepen gaan uitsluiten.
 • Ruben de Groot
 • Cover Studie en Werk 2019

  Studie en Werk 2019

  Rapport van SEO Economisch Onderzoek - 04-07-2019
  De arbeidsmarkt voor startende hbo’ers en wo’ers ziet er rooskleurig uit: startsalarissen stijgen, afgestudeerden vinden sneller een baan en krijgen weer iets vaker een vast contract dan afgestudeerden uit vorige studiejaren. De opleidingen die een harde klap hebben gekregen in de crisis zijn weer opgekrabbeld. Toch is de startpositie net als in de crisisjaren sterk afhankelijk van de gevolgde opleiding.
 • Cover Zorgthermometer: Verzekerden in beeld 2019

  Zorgthermometer: Verzekerden in beeld 2019

  Rapport van Vektis - 03-07-2019
  Met deze jaarlijkse publicatie geven we inzicht in de trends rondom de hoogte van de premie, het aantal overstappers, de keuzes betreffende het eigen risico, de marktaandelen van de zorgverzekeraars, enzovoort. Dit keer nemen we ook een kijkje in de keuken van vergelijkingssite Independer. Hoe beleven zij het overstapseizoen?
 • Cover Insurance Europe Annual Report 2018 - 2019

  Insurance Europe Annual Report 2018 - 2019

  Rapport van Insurance Europe - 01-07-2019
  Insurance Europe is the European insurance and reinsurance federation. Through its 34 member bodies — the national insurance associations — Insurance Europe represents all types of insurance and reinsurance undertakings, eg pan-European companies, monoliners, mutuals and SMEs. Insurance Europe, which is based in Brussels, represents undertakings that account for around 95% of total European premium income. Insurance makes a major contribution to Europe’s economic growth and development. European insurers generate premium income of more than €1 200bn, directly employ over 950 000 people and invest over €10 200bn in the economy.
 • Zelfrijdende auto’s: hoe spelen verzekeraars in op de aansprakelijkheidsvraag?

  Zelfrijdende auto’s: hoe spelen verzekeraars in op de aansprakelijkheidsvraag?

  Bron: AMWeb - 27-06-2019
  Een snelweg vol zelfrijdende auto’s is nog toekomstmuziek. Maar voordat het zover is, moeten autoverzekeraars zich beraden op hun rol. Verschuift die naar het afdekken van productaansprakelijkheid of moeten maatschappijen uitwijken naar andere terreinen? Voor Nederlandse verzekeraars blijven beide opties open. Hoe bereiden NN, Allianz en ZLM zich voor? En wat zegt de wetenschap?
 • Nu gaan ook de verzekeraars overstag voor het techgeweld

  Nu gaan ook de verzekeraars overstag voor het techgeweld

  Bron: FD - 24-06-2019
  De technologische revolutie die door de financiële industrie raast, nadert nu ook de verzekeringswereld. Banken hebben fintech, verzekeraars insurtech, een samentrekking van verzekeren en technologie. Klanten merken het vaak nog niet, maar dat gaat veranderen. Drie succesvolle voorbeelden.
 • Chantal da Graça

  Er wordt hier echt naar je geluisterd, dat is fijn

  In gesprek met Chantal da Graça, Letselschadebehandelaar bij a.s.r. - 20-06-2019

  In januari zijn we gestart met de Letselschade Academy, een uniek concept waarmee we in een periode van enkele maanden schadebehandelaars opleiden tot beginnend licht letselbehandelaar. Door schaarste op de arbeidsmarkt en de specifieke eisen die worden gesteld aan het vak van letselschadebehandelaar, wilden we op een andere manier goede nieuwe collega’s aantrekken.

 • Hoe ziet een fraudeur eruit?

  Hoe ziet een fraudeur eruit?

  Bron: IIA - 18-06-2019
  Tijdens de Talkshow op het IIA Congres 2019 kwam het onderwerp fraude aan bod. Joost van Onna (Openbaar Ministerie) en Jantien Heimel (voorzitter van IIA Nederland) spraken over frauderisicofactoren en de kenmerken van de fraudeur.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp