Vacatures voor Schade Specialisten

AOV: Sta jij altijd 100 procent achter jouw besluit of oordeel?

Bron: Verzekeraars.nl - 10 mei 2022

Ethiek gaat over verantwoord handelen. Maar… wat moet je doen of juist laten bij de behandeling van claims op een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Op 2 juni geven advocaat Erik-Jan Wervelman en consultant ethiek Rob van Es een training over de AOV en ethiek. Daarin leer je hoe jij besluiten neemt waar je achter staat.

Arbeidsongeschiktheid gaat over mensen, hun werk en inkomen. Daarom is het belangrijk dat je als acceptant, claimbehandelaar, manager of medisch adviseur weet wat je doet, waarom je dat doet en jouw keuzes goed kan onderbouwen. Zeker in een tijd waarin mensen mondiger worden en media 24/7 aan staan. Misverstanden, procedures en rechtszaken worden daardoor in no time verspreid.

Speelruimte in je werk

Als AOV-professional heb je natuurlijk te maken met regels, procedures en gedragscodes. Maar daarbinnen is altijd ruimte om een beetje naar links of rechts te schuiven. Van Es:“Om dat goed te kunnen doen, moet je ook weten wat ethiek is. Toch merk ik dat niet iedereen dat weet en zich niet altijd bewust is van alle belangen, normen en waarden die meespelen. Wees je er bijvoorbeeld van bewust dat de organisatie waarin je werkt een bepaalde cultuur heeft of zich aan (ongeschreven) voorschriften houdt. En soms zijn er goede redenen om daar in overleg met je leidinggevende van af te wijken. Misschien wil jij wel net iets meer energie steken in een bepaalde zaak of juist niet."

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.