vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten

Dit zijn de toptrends in de schade- en verzekeringsmarkt

Bron: CED - 01 februari 2016

Volgens trendwatcher Tony Bosma moet de schadewereld nú inspelen op de meest impactvolle trends. Bedrijven die inzien dat ze hun manier van denken en werken flink op de schop moeten nemen, zullen de winnaars van de toekomst zijn. Lees hier meer over de vier toptrends en hun impact op de schade- en verzekeringsmarkt.

Trend 1: Op weg naar een betekeniseconomie
“De door economische waarde (geld) gedreven maatschappij is in verval. Nieuwe waarden, zoals aandacht, klantgerichtheid en tijd, gaan de rekenmodellen beheersen.”

Tony Bosma is stellig over de nieuwe economische realiteit. “Het draait niet meer om wát je hebt, maar wat je eráán hebt. Niet meer betalen voor bezit, maar voor gebruik.” Hij erkent dat die trend een duwtje in de rug heeft gehad van de economische crisis. “Maar de échte driver is het besef dat ons oude economische model destructief is.”

Trend 2: Van realtime naar pretime
“We maken de omslag van realtime naar pretime. Dit houdt in dat technologie dingen eerder weet dan dat we het als mens zelf doorhebben. Een wereld waarin de slimste persoon in de kamer de kamer zelf is.”

Ons dagelijks leven raakt steeds meer doortrokken van sensoren, die grote datastromen op gang brengen waar slimme algoritmes weer patronen in ontdekken. “Technologie is overal en gaat dingen eerder doorhebben dan wijzelf”, concludeert Bosma. “Er bestaat al een vorm van predictive policing, waarmee criminaliteit te voorspellen is. Dat gaan we op steeds meer plaatsen zien.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp