vergrootglas
Vacatures voor Schade Specialisten

“Verzekeraars kunnen onze samenleving veiliger maken”

Bron: In gesprek met Brenno de Winter, op Verbond van Verzekeraars - 05 juni 2019

“Ik ben altijd al een pitbull geweest”

Hij is de keynote speaker op het congres De Boef de Baas van het Verbond, maar vraagt zich hardop af óf we de boef nog wel de baas zijn. “Als we ons allemaal aan de wet zouden houden wel, maar dat gebeurt niet.” Brenno de Winter is beveiligings- en privacy-expert en wil eigenlijk maar één ding: actie. “De tijd van praten is nu wel voorbij. Ik probeer mensen aan te zetten tot verandering.”

Het gesprek vindt plaats in zijn nieuwe woonplaats Amstelveen, op een zonnig terras. Zijn eerste actie is dat hij zijn nieuwe boek op tafel legt. Vol trots. De titel (Survivalgids voor de digitale jungle) is veelzeggend en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “Begin 2018 was ik in een park in Kenia en zag een kudde beesten die naar de poel kwamen om water te drinken. Iets verderop zag ik een paar beesten op de uitkijk staan, een prachtig gezicht. ’s Nachts werd ik wakker, omdat ik een olifant hoorde tetteren. Dan trilt de grond. Toen ik mijn tent uit was, zag ik alleen nog maar stof. Ineens viel bij mij het kwartje. Alleen als er iemand op de uitkijk staat, kan de kudde overleven. Dat is precies wat wij moeten doen met onze digitale risico’s: elkaar waarschuwen. Het collectieve belang is zoveel groter dan het individuele, maar wat doen wij? Wij houden het stil, voor onszelf en delen niks. Moet je je voorstellen dat een giraf een leeuw ziet aankomen, niks zegt en er dan in zijn eentje vandoor gaat?”

Lees verder >>

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp