Vacatures voor Schade Specialisten

Worden extreme weersomstandigheden ‘onverzekerbaar’?

Bron: Nick Kounis, ABN AMRO - 13 september 2023

Verzekeringen kunnen de economische gevolgen van extreme weersomstandigheden verminderen - hoewel niet wegnemen - omdat ze de onzekerheid helpen verminderen door risico's te bundelen. Door de toename van de frequentie en intensiteit van rampen zal de beschikbaarheid van verzekeringsdekking op veel locaties echter waarschijnlijk afnemen en/of zullen de premies sterk stijgen. Het bewijs voor een dergelijk scenario is al geleverd en de situatie zal waarschijnlijk verergeren.

Worden extreme weersomstandigheden ‘onverzekerbaar’?

  • Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor en worden steeds ernstiger. Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten naarmate de temperatuur wereldwijd stijgt
  • Verzekeringen kunnen de economische gevolgen van deze gebeurtenissen verminderen - maar niet wegnemen - omdat ze helpen de onzekerheid te verminderen door risico's te bundelen, hoewel de huidige verzekeringsdekking verre van volledig is.
  • Daarnaast zal de toename in de frequentie van extreme weersomstandigheden waarschijnlijk op veel locaties de beschikbaarheid van verzekeringsdekking verminderen en/of leiden tot fors hogere premies.
  • Er zijn zelfs al aanwijzingen voor een dergelijk scenario, vooral met betrekking tot woonhuisverzekeringen, en de situatie zal waarschijnlijk eerder slechter dan beter worden.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Schadecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.